Jouw beste keuze maken

met het betekenisvolle keuzes model

 

Al op jonge leeftijd leren keuzes te maken over grote en kleine onderwerpen. En vanaf deze jonge leeftijd ontwikkelen we een eigen manier van keuzes maken. Wat we alleen vergeten is dat deze manier niet altijd de beste keuzes oplevert. En dat we kunnen leren om betere keuzes te maken.

Wat dit betekent

Wat blijkt is dat de manier waarop we keuzes maken ingedeeld kan worden in 3 categorieën:

  • Rationeel
  • Gevoelsmatig
  • Actiegericht (doorgaan op de gekozen weg)

Elk van deze ‘soort keuzes’ heeft voor- en nadelen. En de beste keuzes ontstaan wanneer we deze keuzestrategieën kunnen combineren.

 

Onderzoek en ervaring

Op basis van meer dan 25 jaar ervaring in de omgang met ziekte, topsport, consultancy en aangevuld met theoretische kennis van management en coaching heeft HeartRoads de drie meest gebruikte keuzestrategieën onderzocht en tegen elkaar afgewogen.

De combinatie zorgt voor leiderschap

Het is niet alleen zo dat elke strategie sterke en zwakke kanten heeft, maar de sterke punten van de ene strategie nemen de zwakke kanten van de andere weg. Om uitsluitend sterke kanten over te houden moeten we ze alledrie kunnen inzetten.

Bij elk individu is een van deze 3 strategieën het meest dominant. En aan de hand van de HeartRoads eigen-keuze-scan kom je erachter welke strategie dit is. Deze kennis vormt het startpunt van elk individueel traject. Uiteindelijk maken we op basis hiervan een plan waarmee de beste keuzes gemaakt worden.

 

Meer weten? Plan een gratis videocall in onze agenda.

Klaar om actie te ondernemen? Kijk welk programma bij jou past