Betrokkenheid op afstand: geef mensen iets om naar uit te kijken

Wanneer je thuis zit heb je de tijd om na te denken over je prioriteiten. Hoe staat je leven ervoor, ben je gelukkig en doe je wat je wilt. Een tijd waarin mensen een vergelijking maken tussen wat ze willen en doen.
 
Twee dagen geleden deelde ik 3 tips waarmee werkgevers hun medewerkers kunnen helpen weer op de werkvloer te starten, wanneer dit kan. MAAR, dit wil niet zeggen dat er in de tussentijd niks te doen valt. Als HR/P&O afdeling is het ondersteunen van mensen om thuis te werken urgent, maar net zo belangrijk is vooruitkijken en mensen te behouden.
 
Wanneer iedereen nadenkt over zijn/haar prioriteiten is het voor werkgevers cruciaal om mensen te ondersteunen in het koppelen van deze prioriteiten aan de mogelijkheden op de werkvloer. Op deze manier blijven mensen niet alleen betrokken, maar kunnen zij gemotiveerder dan ooit terugkeren. In tegenstelling tot afhaken wanneer deze mogelijkheden niet worden onderzocht.

Kom in actie

Werkgevers kunnen hierin faciliteren door de juiste ondersteuning aan te bieden. Dit kan zowel in groepsverband (6 online sessies) als 1-op-1 videocoaching. Neem nu contact op via een persoonlijk bericht om te starten, zodat men straks weer voor de organisatie in de startblokken staat.
Tobias Mol

About Tobias Mol

  • Your cart is empty.
Send Tobias an app