Innerlijke balans is de sleutel tot gezondheid én winnen

Als judoka won ik 3 Nederlandse titels (en WK brons). Wat weinig tegenstanders wisten is dat ik naast mezelf en mijn tegenstander ook mijn bloedsuiker diende te balanceren. Op mijn tweede is er diabetes gediagnosticeerd.
 
Ik kwam er achter dat om succesvol en gezond te zijn, we altijd verschillende zaken in ons leven met elkaar in balans dienen te brengen. Denk aan je werk, sociale relaties, sport, tijd voor jezelf, enzovoort.
 
Om succesvol te zijn proberen we vaak de juiste balans te vinden tussen de dingen in ons leven die allemaal tijd en aandacht nodig hebben. En wanneer dit niet lukt ervaren we een spanning die direct leidt tot mindere prestaties en kan resulteren in fysieke en mentale ziekte (burnouts, depressies).
 
De oplossing ligt niet in het balanceren van externe factoren, maar aan de gedragingen die hieronder liggen.
Ieder mens heeft bepaalde eigenschappen die pen die worden ingezet om succesvol te zijn. Deze zijn onder te verdelen in drie universele gedragingen (archetypen). Vaak gebruiken we maar één van deze eigenschappen, waardoor er een disbalans ontstaat in hoe we ons voelen en uitten. Dit is de ware oorzaak van de genoemde externe disbalans.
 
Om te winnen en gezond te zijn dienen we deze eigenschappen met elkaar in balans te brengen, zodat we ze kunnen inzetten waar nodig. Hiermee gebruiken we ons ware potentieel.
 
Meer weten over hoe dit werkt? Je weet me te vinden.
 
Tobias
 
Tobias Mol

About Tobias Mol

  • Your cart is empty.
Send Tobias an app