Meer eigenaarschap, vitaliteit en motivatie

met het HeartRoads model

 

Al op jonge leeftijd wordt van buitenaf aan ons vertelt wat wél en niet mogelijk is. En dat bepaalde keuzes goed en andere slecht zijn. Iedereen gaat hier op een eigen manier mee om;

  • De een gaat elke keuze uitgebreid analyseren
  • De ander blijft vechten en volharden op de ingeslagen weg
  • Weer een ander baseert alles op gevoel (positief en negatief)

Het zijn deze manieren van kijken naar onszelf en de wereld om ons heen, die bepalen welke mogelijkheden we zien. En daarmee wat we bereiken. Als we meer willen bereiken, dan moeten we meer mogelijkheden leren zien. En om meer mogelijkheden te zien moeten we dingen van verschillende kanten bekijken.

Wat dit betekent

Wat blijkt is dat de manier waarop we naar dingen (onszelf, een ziekte, stress, een doel, wat dan ook) kijken ingedeeld kan worden in 3 categorieën:

  • Rationeel
  • Gevoelsmatig
  • Actiegericht (doorgaan op de gekozen weg)

Elk van deze invalshoeken heeft voor- en nadelen. En we kunnen alleen onze huidige beperkingen (of deze nu fysiek of mentaal zijn) overwinnen wanneer we dingen van alle drie deze invalshoeken leren bekijken.

Onderzoek en ervaring

Op basis van meer dan 25 jaar ervaring in de omgang met ziekte en topsport, aangevuld met theoretische kennis van management en coaching heb ik de drie meest gebruikte invalshoeken onderzocht en tegen elkaar afgewogen. Deze presenteer ik aan de hand een kant-en-klaar stappenplan in het HeartRoads model. 

De combinatie zorgt voor eigenaarschap, vitaliteit en motivatie

Het is niet alleen zo dat elke invalshoek sterke en zwakke kanten heeft, maar de sterke punten van de ene invalshoek neemt de zwakke kanten van de andere weg. Om uitsluitend sterke kanten over te houden moeten we ze alledrie kunnen inzetten.

Bij elk individu is een van deze 3 invalshoeken het meest dominant. En aan de hand van de HeartRoads test kom je erachter welke dit is. Deze kennis vormt het startpunt van de coaching trajecten. Uiteindelijk maken we op basis hiervan een plan waarmee je meer eigenaarschap, vitaliteit en motivatie in je leven kunt brengen. Dit helpt je vervolgens weer bij alle doelen die je stelt.  

 

Meer weten? Plan een gratis videocall in onze agenda.

Klaar om actie te ondernemen? Kijk welk programma bij jou past