Je omstandigheden overwinnen

met het persoonlijk leiderschap model

 

Al op jonge leeftijd leren we onszelf manieren aan om de wereld tegemoet te treden. Sommige van deze manieren helpen ons zorg te krijgen, anderen brengen succes of rust. Naarmate we ouder worden ontwikkelen deze manieren zich tot strategieën. En wat voor ons werkte toen we jong waren, zetten we vaak ook op latere leeftijd in om onze doelen te behalen.

Wat dit betekent

Hoewel de strategieën die we gebruiken ons in eerste instantie succes hebben opgeleverd, kunnen ze ons ook beperken wanneer we deze strategie te veel inzetten. Denk aan een soldaat die te veel wil vechten in plaats van tactisch te handelen; Dat loopt niet goed af.

 

Onderzoek en ervaring

Op basis van meer dan 25 jaar ervaring in de omgang met ziekte, topsport, consultancy en aangevuld met theoretische kennis van management en coaching heeft HeartRoads de drie meest gebruikte strategieën onderzocht en tegen elkaar afgewogen.

Wat blijkt is dat we allemaal 1 van 3 soorten strategieën gebruiken om onze doelen te behalen. En dat deze strategie altijd voor en nadelen heeft. Pas wanneer we leren om ook de andere 2 strategieën in te zetten, overstijgen we onze eerste conditionering en kunnen we onze omstandigheden de baas worden.

De combinatie zorgt voor leiderschap

Het is niet alleen zo dat elke strategie sterke en zwakke kanten heeft, maar de sterke punten van de ene strategie nemen de zwakke kanten van de andere weg. Om uitsluitend sterke kanten over te houden moeten we ze alledrie kunnen inzetten.

Bij elk individu is een van deze 3 strategieën het meest dominant. En aan de hand van de HeartRoads leiderschap-scan kom je erachter welke strategie dit is. Deze kennis vormt het startpunt van elk individueel traject. Uiteindelijk maken we op basis hiervan een plan om jouw omstandigheden de baas te worden.

 

Meer weten? Plan een gratis videocall in onze agenda.