Dat angst een slechte raadgever is weten we allemaal. Zeker in corona-tijd zien we maar al te vaak dat mensen zich hierdoor laten meeslepen maar ook wanneer het over inter-persoonlijke relaties en werksituaties gaat, kan angst de kop op steken; ‘Krijg ik die promotie wel?’ of ‘Is mijn werk wel goed genoeg?’ zijn hier voorbeelden van.

Wat angst vervelend maakt is niet de emotie op zich, maar dat we hier zo veel aandacht en nadruk op leggen dat we het grotere perspectief vergeten. We plaatsen de emotie niet meer in context waardoor de angst en mogelijk negatieve uitkomsten van een situatie alles is wat we zien. En omdat we hierdoor ook handelen vanuit deze beperkte blik worden we minder effectief en kan angst een self-fulfilling prophecy worden.

De eerste stap die je moet nemen is uit deze cirkel stappen en dit doe je door eerst te zien waar je staat. Je bent je bewust van het feit dat je angst voelt en blijft hier kalm onder. Vanuit dit bewustzijn kan je de rusten en daarna focus verleggen naar hoe je een situatie zou willen zien.

De kracht van de Uil

Vanuit het HeartRoads innerlijke-balans model zijn het de kwaliteiten van de Uil, die staat voor overzicht, introspectie en perspectief die hierbij helpen en stress verminderen.

De drie strategieën uit het innerlijke-balans model hebben allen zowel sterke als zwakke punten. De sterke punten van de ene strategie (Leeuw, Uil of Walvis) houdt de negatieve van de andere in balans. Welke strategie gebruik jij het meeste? Doe de gratis test hier

Speciale actie

Direct aan de slag om de drie innerlijke-balans strategieën in te zetten? Schrijf je voor 2 Juli in en ontvang 25% korting op het programma. Aanmelden doe je hier.

Tobias Mol

About Tobias Mol

  • Your cart is empty.
Send Tobias an app