Uitslag
 
Gisteren hield ik een poll onder mijn LinkedIn en Instagram netwerk met de vraag; Moet iemand die zijn/haar werk eerder af heeft dan collega’s doorwerken? Of mag deze persoon vrij nemen nadat het werk af is?
 
De overweldigde meerderheid koos voor de laatste optie (72% op LinkedIn, 100% op Instagram). Met name de jonge generatie lijkt voor deze optie te kiezen.
 
Het antwoord op deze vraag heeft ook te maken met onze visie op beloning, aansturing en kansen op het werk.
 
Gelijkheid betekent voor mij gelijkheid van kansen, geen gelijkheid van uitkomst. Het gebeurt veel dat mensen roepen gelijk te willen worden behandeld (b.v. in salaris), terwijl zij in werkelijkheid dezelfde uitkomst willen. Dit terwijl de prestaties/input en focus niet altijd gelijk zijn (noch moet dit altijd).
 
Wanneer iemand geen gelijke kansen wordt geboden dienen we hier tegen op te treden. Maar we mogen prestaties ook belonen. Resultaat en marktwerking boven regulering en vals moralisme. Dit drijft innovatie en performance.
 
Laten we daarnaast investeren in het helpen van mensen bij het ontdekken van hun talenten (die heeft iedereen). En kijken naar mogelijkheden deze in te zetten voor de organisatie. Daar worden we allemaal het meest blij van.
 
 
*En uiteraard kan een beloning bestaan uit de waardering en de voldoening die wel ervaren wanneer we collega’s helpen. Om dit te laten werken dient dit echter vrijwillig te zijn.
Tobias Mol

About Tobias Mol

  • Your cart is empty.
Send Tobias an app